Goedkope en gratis uitjes 

Uitagenda Rotterdam

www.uitagendarotterdam.nl


Alle (gratis) uitjes in Rotterdam in een agenda. Tik in de zoekbalk 'gratis' in!


Uitagenda Rotterdam is de culturele gids voor Rotterdammers. Door middel van een complete culturele agenda, tips en achtergrondverhalen hopen wij de Rotterdammer enthousiast te maken over het uitgebreide cultuuraanbod in eigen stad. Het uiteindelijk doel hiervan is om de cultuurparticipatie en betrokkenheid van Rotterdammers te vergroten.

Speeldernis

www.speeldernis.nl


De Speeldernis is vooral bekend als natuurlijke speelomgeving. Jaarlijks ontvangen we ruim 33.000 volwassenen en kinderen.


0 t/m 2 jaar – gratis

3 t/m 12 jaar –€ 3

Volwassenen - € 3

Rotterdampas houders Gratis


Roel Langerakweg 25b, Rotterdam

Museum Rotterdam


In het centrum achter het Stadhuis vind je Museum Rotterdam in het Timmermanshuis. Het museum vertelt je alles over de geschiedenis van Rotterdam en haar inwoners. Ook aan de Coolhaven is een locatie van Museum Rotterdam. Als je beide musea bezoekt, krijg je flinke korting. Museum Rotterdam is iedere eerste zaterdag van de maand gratis toegankelijk.

www.destaduit.nl


De Stad uit wil de kloof tussen kind en natuur dichten. We laten kinderen de natuur ontdekken, waardoor zij gezonder en gelukkiger opgroeien en minder stress en onrust ervaren. Juist de kinderen uit stenige Rotterdamse stadswijken gaan met ons mee. Natuur dichtbij én natuur verder weg, in hun vrije tijd én met de klas.

Rotterdampas

www.rotterdampas.nlGratis naar de film, het zwembad, de Euromast en Spido. Stap zo vaak je maar wil gratis binnen bij bijna alle musea in Rotterdam, Den Haag en Delft. Krijg flinke korting bij Plaswijckpark en talloze attractieparken. Pak een gratis ijsje, een koffie en proef eens iets anders met korting. Leer tijdens een workshop of reis af naar de mooiste bestemmingen. Heel het jaar door worden acties toegevoegd.


Tarieven, zie de website.

Speelcentrum Weena

www.speelcentrumweena.nl


Speelcentrum Weena Een veilige Speelplek voor kinderen uit het centrumgebied en regelmatig van ver daarbuiten. Waar de toegang nog gratis is en je eigen eten en drinken mee mag nemen. Waar ouders hun rustmomentje kunnen pakken terwijl de kinderen lekker kunnen spelen. Waar kinderen nog gewoon kind mogen zijn en zichzelf best eens even mogen vervelen. Waar waarden en normen worden gehanteerd, er aangesproken wordt op negatief gedrag. Het hele jaar door geopend en altijd wat te beleven.

Pleinbioscoop

www.pleinbioscooprotterdam.nl


De pleinbioscoop komt terug in de zomer van 2024.

LantarenVenster die de Pleinbioscoop  in de bekende vorm zal organiseren doet dit op de kop van de Wilhelminapier, naast Hotel New York.

Hou de website in de gaten!

De Katrol

www.dekatrol.nl/speel-o-theek


Katrol, de Speel-o-theek

Voor € 1 per maand kun je lid worden en per kind 2 spellen en 4 boekjes lenen voor maximaal 2 weken. Natuurlijk kun je het weer terugbrengen en nieuwe boekjes/spellen lenen.

Theater Rotterdam

www.theaterrotterdam.nl


Iedereen tot en met 30 jaar kan voor 10 euro naar Theater Rotterdam. Dat geldt voor de gehele programmering, behalve de familievoorstellingen. Best een goede deal toch?


Stedelijk Museum Schiedam

www.stedelijkmuseumschiedam.nl


Hoewel Nederland tot de welvarendste landen van Europa behoort, leven honderdduizenden Nederlanders nog steeds in armoede. Onderwerpen als het minimumloon en bestaanszekerheid halen regelmatig het nieuws, maar de mensen over wie het gaat komen zelden aan het woord. Het leven met te weinig geld is voor hen helaas dagelijkse praktijk. Stedelijk Museum Schiedam en elf Schiedamse ervaringsdeskundigen slaan de handen ineen om deze verhalen te delen in detentoonstellingUit armoede. Kunst, geschiedenis en verhalen.

Download hier de flyer. Naast de tentoonstelling zijn erverschillende activiteiten voor mensen die met te weinig geld moeten leven.

Ook hier kwamen wij een Geldboom tegen!

Mantelzorgwaardering


Gratis Rotterdampas met 40 euro OV-tegoed voor mantelzorgers.


We zijn blij dat u mantelzorger bent. We willen u graag bedanken. Daarom geven we u een cadeau. Dit noemen we het mantelzorgcadeau.


Vanaf 1 februari 2024 kunt u het mantelzorgcadeau voor 2024 aanvragen. Dit is een Rotterdampas en € 40 voor reizen met het openbaar vervoer.Klup

www.kluppen.nl 


Klup is een social app voor moderne senioren die op zoek zijn naar gezelligheid. Klup koppelt u aan uw buurtgenoten op basis van gemeenschappelijke interesses en locatie. Download de app in de AppStore of via Google Play.

Diverse betaalde abonnementen, zie de website.

Wijk Uitburo

www.cultuurconcreet.nl/wijkuitburo


Uitgaan in Rotterdam. U kunt zoeken op onze website per gebied, datum en soort evenement.


info@cultuurconcreet.nl

010 - 414 17 00

Herinneringsmuseum Akropolis

www.stichtinghumanitas.nl


Het herinneringsmuseum omvat spullen, afbeeldingen, geuren, geluiden en documentatie uit de afgelopen eeuw. Er zijn veel compleet ingerichte ‘stijlkamers’ uit vervlogen jaren.


Humanitas

Achillesstraat 290

3054 RLRotterdam


Het herinneringsmuseum is zonder afspraak te bezichtigen van dinsdag t/m vrijdag en zondag van 13.30 – 16.00 uur.

Toegang gratis.  010 – 271 38 00

De Doelen

www.dedoelen.nl


Kijk in deze agenda voor alle voorstellingen met gratis entree!


Reserveren voor sommige concerten is wel nodig.

Theater Rotterdam

www.theaterrotterdam.nl


Iedereen tot en met 30 jaar kan voor 10 euro naar Theater Rotterdam. Dat geldt voor de gehele programmering, behalve de familievoorstellingen. Best een goede deal toch?

Zuid-Hollands Landschap

www.zuidhollandslandschap.nl


Ontdek duinen, bossen en weilanden vol bijzondere planten en dieren. Want prachtige natuur vind je gelukkig ook in het drukste stukje Nederland. Dat moeten we koesteren. Wij, het Zuid-Hollands Landschap, zetten ons sinds 1934 in voor al het groen in onze provincie. Niet alleen voor de grote gebieden, maar ook voor de kleine pareltjes. Want elke hectare natuur telt. 

City Rotterdam – Stadsgids & Tours Rotterdam

www.cityrotterdam.com


Bezoek de Rotterdamse attracties, maak kennis met de moderne architectuur en de wereldhaven en dompel je onder in het veelzijdige uitgaansleven. Ontdek het beste van Rotterdam!


Allerlei rondleidingen, mooie plekjes in Rotterdam en nog veel meer!

Wandelen en fietsen


In en rond Rotterdam kunt u heerlijk wandelen, fietsen, hardlopen, varen, skaten en skeeleren.

Met de wandelnetwerken kunt u zelf uw wandelroute uitstippelen. In veel gebieden zijn ook routes uitgezet, zodat u niet zelf uw route hoeft te bedenken. Gebruik gratis de routes op de website en geniet van de buitenlucht.

Kralingse Bos


Het Kralingse Bos is een prachtige groene oase in de stad waar je kunt wandelen, fietsen, sporten, picknicken en relaxen. Er is een kinderboerderij en een klimbos. Aan de Kralingse Plas vind je ook de enige nog werkende snuif- en specerijenmolens. De Ster en De Lelie, zoals de molens heten, zijn vaak op woensdag/donderdag (10:00-16:00 uur) en zaterdagmiddag (14:00-16:30 uur) geopend. De toegang is gratis, maar een bijdrage aan de fooienpot wordt gewaardeerd en komt ten goede aan de molens.

Laurenskerk Rotterdam, orgelpauzeconcerten

www.laurenskerkrotterdam.nl


Vanaf 7 mei 2024kunt u bijna iedere dinsdag weer van de vrij toegankelijke orgelpauzeconcerten genieten in de Laurenskerk.

De pauzeconcerten duren 30 minuten en worden gegeven door zowel orgelstudenten als organisten uit Rotterdam en omstreken.
In de zomermaanden juli en augustus wordt het orgelconcert door gerenommeerde organisten gegeven en duren 45 minuten.

In de buurt

Gratis dingen doen in rotterdam

www.indebuurt.nl


Zit je krap bij kas? Niet getreurd, want er zijn genoeg leuke activiteiten dieje helemaal niks hoeven te kosten. Hier vind je ze op een rijtje:deze gratis dingen kun je doen in Rotterdam.Vakanties

Stichting De Vakantiebank

www.devakantiebank.nl


Stichting De Vakantiebank heeft als doel mensen met een inkomen rond bijstandsnorm, een onbezorgde vakantieweek aan te bieden op een mooie en recreatieve locatie in Nederland. Om even los te zijn van de thuissituatie en nieuwe energie op te doen.


VPA (oude WA) verzekering is verplicht.


Zelf aan te vragen of door hulpverlener.

Stichting weekje weg

www.stichtingweekjeweg.nl


VAKANTIE VOOR IEDEREEN!

Even lekker er tussenuit, wie heeft dat niet nodig? Stichting Weekje Weg biedt al 40 jaar vakanties aan gezinnen die rond moeten komen van een minimuminkomen.


Alleen voor gezinnen uit Vlaardingen, Schiedam en Maassluis.

Stichting Zonnewende

www.stichtingzonnewende.org


De Stichting Zonnewende maakt al ruim 50 jaar vakanties in Nederland voor mensen met een beperking mogelijk tot 18 jaar. Ouders en mede gezinsleden kunnen meegenieten van een fijne tijd samen. Of het nu gaat om een weekje in een bungalowpark of dagjes uit naar een pretpark!  

Om de twee jaar kunnen ouders of instellingen bij Stichting Zonnewende een financiële bijdrage vragen voor een vakantie of dagjes uit. Op basis van het inkomen van de ouders wordt een bijdrage gegeven. 

St. Groene Vrienden

www.groenevriend.wordpress.com


Wij willen zo veel mogelijk mensen met een krappe beurs helpen aan een gratis vakantie, zowel mensen afkomstig uit de regio Drenthe als uit andere delen van Nederland. Deze vakanties kunnen worden doorgebracht op zowel natuurkampeerterrein Thyencamp als andere campings.

Stichting Kinderkampen Rotterdam

www.kinderkampen-rotterdam.nl


Stichting Kinderkampen Rotterdam biedt kinderen en tieners, die niet op vakantie kunnen om wat voor reden dan ook, de kans op een leuke vakantie in Nederland.


Kinderen van 6-16 jaar, aanmelden door ouders.


Zie ook:

www.kikaro.nl


De Buurtcamping

www.debuurtcamping.nl


DE BUURTCAMPING THUISBLIJFVAKANTIE 2020!

kijk voor leuke tips op deze website.

Stichting Vakantieweken

www.stichtingvakantieweken.nl


Het Wijkpastoraat Oude Noorden organiseert samen met het Wijkpastoraat Crooswijk elk jaar twee vakantieweken voor mensen die anders niet op vakantie kunnen gaan. In de grote vakantie een kinderkamp voor 60 kinderen in de leeftijd van de basisschool. En er is een vakantieweek voor zo’n 40 ouderen die om uiteenlopende redenen de wijk nauwelijks uitkomen.


Voor kinderen en ouderen uit Crooswijk en het Oude Noorden.

Reis met je hart

www.reismetjehart.nl


Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving aan wie een vakantie echt gegund is.Reis met je Hartvraagt je om hun (en jouw)verhaal te delen zodat wij kunnen helpen met het verzorgen van een vakantie.