Betaalbaar eten en voedselbanken

De Voedselbank

www.voedselbank.nl


Nieuwe toekenningscriteria zijn bekend

De voedselbank werkt met een normbedrag. Zit jouw besteedbare inkomen onder dat bedrag, dan kom je in aanmerking voor voedselhulp. Elk jaar wordt die norm opnieuw vastgesteld. Voor 2024 geldt een basisbedrag van €200 plus €115 per persoon .


Of je wekelijks een voedselpakket krijgt, hangt af van je netto besteedbaar inkomen. Dit is het geld dat je maandelijks overhoudt nadat alle vaste noodzakelijke uitgaven zijn afgetrokken.

Het aanvragen van een voedselpakket kunt u niet zelf doen, dat doet een hulpverlener voor u. 


Aanvragen via 14010 of de Vraagwijzer


Voedselbank Pernis 


Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de Voedselbank?
Neem dan contact op met Erik Kooij
06 4617 7688
erik@raakbv.com


Voedselbank Rozenburg 


De voedselbank Rozenburg deelt op vrijdag pakketten uit aan haar cliënten tussen 12.00 en 13.30 uur. 

Je kan je aanmelden via de mail:

voedselbankrozenburg@gmail.com

 

Na een kort intakegesprek en het overleggen van je inkomsten en uitgaven krijg je te horen of je in aanmerking komt voor een pakket.

 

Heb je vragen? Mail ons op het bovenstaande emailadres!


Gaarkeuken

www.gaarkeuken.nlVan harte welkom om aan te schuiven in een van onze wijkrestaurants. We vragen je vriendelijk om vooraf te reserveren. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat er voldoende maaltijden zijn.


Locaties:

Noord - Bij De Provenier,

Proveniersstraat 6,

3033 CJ Rotterdam


Zuid - Onder de Oranjeboom

Oranjeboomstraat 313,

3071 SR Rotterdam


Iedere maandag tot en met donderdag begint het eten om 18.00 uur en kunnen bewoners uit de wijk aan tafel schuiven. Je bent vanaf 17.45 uur al van harte welkom!


De twee-gangenmaaltijden kosten € 5,00 per persoon. Wie niet in staat is om te betalen voor het eten is op doorverwijzing van het wijkteam welkom om aan te schuiven en mee te eten.

Allerhande Budgetgerechten

Budgetgerechten


De budgetgerechten van albert Heijn

Budgetrecept? Een goedkope maaltijd koken kan hartstikke makkelijk zijn. Of het nu voor een groot gezin is, voor 2 personen of voor jezelf: met deze recepten zet je voor ongeveer € 2,00 p.p. grootse gerechten op tafel.

Op deze pagina vind je de voorzieningen voor het krijgen of goedkoop inkopen van voedsel voor alle Rotterdammers. 

Verder wat mogelijkheden om goedkope lekkere gerechten zelf te maken of te eten.


Hieronder ook nog betaalbare en soms zelfs gratis maaltijden bij u in de buurt , maar ook per gebied onder de knoppen rechts.


Mis je een restaurant/eetgelegenheid met maaltijden onder de €7,50, stuur ons een mailtje!

Stichting Isaak en de Schittering

www.stichtingisaakendeschittering.nl


In ons voedselcentrum in Rotterdam krijgen minderbedeelde mensen dagelijks gratis brood en gratis verse groenten om hun maaltijden mee te bereiden. Anders dan de reguliere voedselbank hanteren we geen inkomenscriterium.

Het voedselcentrum is er voor iedereen die hulp nodig heeft.


Open: Ma-Za 9.30 – 20.00 / Zo 14.00 – 20.00


Rotterdam Noord
Jacob Loisstraat 24-30
3033 RE Rotterdam


Rotterdam Zuid
Vinkenbaan 73
3075 RM Rotterdam


Rotterdam Oost
Kreekplein 8
3079 AB Rotterdam


Thuisgekookt 


Lekker en gezond eten vanavond? Ben je de diepvriesmaaltijden zat en wil je graag gezond en vers eten afhalen of thuis laten brengen? Thuisafgehaald biedt hulp. Tientallen thuiskoks in Rotterdam bereiden met liefde een verse, gezonde en lekkere maaltijd voor jou. Zo heb je altijd een verse maaltijd bij jou in de buurt en een gezellig praatje!

www.groengoedrotterdam.com/vredestuin/


Tuinieren voor Vrede in het hartje van Rotterdam. De buurtmoestuin Vredestuin is van iedereen die meedoet en iedereen is welkom om mee te doen. We verbouwen groenten die we verdelen onder elkaar en aan armoedebestrijdingsprojecten. Wees welkom om langs te komen op de vaste werkmomenten. Zie de website voor actuele tijden. 


Park Pompenburg, Rotterdam

Missionaries of Charity Zusters van Naastenliefde


De communiteit van zusters is al sinds 1977 gevestigd in Rotterdam. Hun huis aan de ’s Gravendijkwal staat gastvrij open voor mensen in nood. Enkele malen per week geven zij maaltijden aan dak- en thuislozen.


s-Gravendijkwal 13
3021EARotterdam

Bijstandsgerechten

www.bijstandsgerechten.nl


Antwoord op de vraag hoe uw gezin gezond aan tafel kan voor minder dan € 5,00 per dag krijgt u op deze website. Heel veel gerechten!

Issalaam voedselbank

www.islamitischevoedselbank.nl


Jaarlijks voorzien wij 500 gezinnen in de regio Rotterdam van hun voedsel​.

De Blije Gift

www.blijegift.nl


Ondersteunt maandelijks gezinnen/alleenstaanden die NIET in aanmerking komen voor een wekelijks pakket via de Voedselbank door het geven van levensmiddelenbonnen. 

Aanvraag via hulpverlener.

Eethuis

www.pauluskerkrotterdam.nl


Iedere week van maandag tot en met vrijdag 17.00 – 18.30 uur kan je in de Pauluskerk terecht voor een gezamenlijke, goede maaltijd voor € 1,-. Bestemd voor een ieder die geen mogelijkheid heeft om zelf te koken.

De deuren gaan open om 17.00 uur: gaarne op tijd aanwezig, we beginnen samen!

www.toogoodtogo.nl


ELK JAAR WORDT 2,5 MILJARD TON VOEDSEL VERSPILD


Wij dromen van een planeet zonder voedselverspilling. Elke dag wordt onverkocht eten van je favoriete restaurants, supermarkten, cafés en winkels verspild, gewoon omdat het overblijft. Met de Too Good To Go-app maak je eenvoudig het verschil en red je Verrassingspakketten met goed eten voor een nog betere prijs.

Zij hebben een app die je gratis kunt downloaden en het aanbod zien in Rotterdam.

Aanvraag voorschot broodnood

www.rotterdam.nl


U kunt een broodnoodvoorschot krijgen als u op dit moment geen geld heeft om boodschappen te doen en geen geld kan lenen.

LET OP, dit is een lening, geen gift!


Maak een afspraak via de website.

Koud?

www.heatandeat.nl


Op deze horecaplekken staat de verwarming toch aan. dus pak je breiwerk, of je laptop, en kom lekker bij ons zitten, voel je niet verplicht iets te bestellen.


Meer van deze tips op de Energiepagina!


Shareaty

www.shareaty.nl


Voedselverspilling en armoede bestrijden, het kan!
Dat doen we door bedrijven op te roepen hun voedseloverschotten te doneren. De ingrediënten verdelen we over sociale keukens in wijkcentra, basisscholen en daklozenopvang, die hiermee maaltijden bereiden voor Rotterdammers die het hard nodig hebben.

Lekker, betaalbaar en gezellig eten bij u in de buurt?

Klik op 'jouw' gebied voor de mogelijkheden!

Aanvullende info:

Maaltijdondersteuning vanuit Wmo, Wlz of Zvw

www.regelhulp.nl


Maaltijdondersteuning kan om verschillende redenen nodig zijn. Bijvoorbeeld als u niet zelf kunt koken, het bestek niet vast kunt houden, vanwege slikproblemen of omdat u uit zichzelf niet gaat eten.

De Tafel van Zeven - Wmo Radar

www.wmoradar.nl


Tafelvanzeven leidt mensen op die een passie hebben voor koken en een afstand tot werk. Onze opleiding duurt negen maanden en is een combinatie van leren en werken. Je krijgt een empowerment training en we bereiden je voor op de landelijk erkende examens Sociale hygiëne, HACCP en Leermeesterschap. Onze gekwalificeerde docenten leren je alles wat nodig is op weg naar zelfstandig ondernemerschap, gastvrouwschap of (vrijwilligers)werk in de horeca. Je doet werkervaring op bij bedrijven, gemeenten, particulieren en welzijnsorganisaties. We werken daarbij samen met professionele en informele organisaties vanuit ons lokale en regionale netwerk.


Deelname is gratis.

Kijk op de website voor meer informatie!