Belastingen

Belastingwinkel

www.belastingwinkelrotterdam.nl


De SBR stelt zich ten doel min- en onvermogenden op een onafhankelijke en objectieve wijze te helpen met hun fiscale problemen. Deze hulp varieert van het doen van aangifte inkomstenbelasting tot het maken van bezwaar.


Adressen:

Prinsenland

Bramanteplein 2
3066 BH Rotterdam

Openingstijden

Woensdag vanaf 18:30 t/m 20:30

Afspraak maken

010-2867218 (bereikbaar op ma t/m vr tussen 09:00 en 16:30)


Centrum Middelland Wijkgebouw Post West, Tidemanstraat 80,

3022 SM Rotterdam

Openingstijden:

Woensdag vanaf 18:30 t/m 20:30

Afspraak maken:

010-2680308 (bereikbaar op ma t/m vr tussen 09:00 en 16:30)


Oude Noorden

Wijkaccommodatie Klooster 

Ruivenstraat 81,

3036 DD Rotterdam

Openingstijden

Woensdag vanaf 18:30 t/m 20:30

Afspraak maken

010-4661544 (bereikbaar op ma t/m do tussen 10:00 en 12:00)


Blaak

Hoogstraat 110 (ingang aan de kant van de Rijstuin)
3011 PV Rotterdam

Openingstijden

Dinsdag vanaf 17:30 t/m 19:30

Afspraak maken

010-2867218 (bereikbaar op ma t/m vr tussen 09:00 en 16:30)


Zuid

Annie M.G. Schmidtplein 11
3083 NZ Rotterdam

Openingstijden

Woensdag vanaf 17:30 t/m 20:00

Afspraak maken

010-2867218 (bereikbaar op ma t/m vr tussen 09:00 en 16:30)


Informatiepunt Digitale Overheid

www.bibliotheek.nl


Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig.

Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom langs in de Bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. We kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt.

Hulp met belastingaangifte  bij de Bibliotheek Rotterdam

www.bibliotheek.rotterdam.nl


Belastingaangifte doen moeilijk? Bij Bibliotheek Rotterdam krijg je gratis hulp. Van 5 tot en met 27 maart helpen we je met het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. Dat doen we samen met vrijwilligers van Bibliotheek Rotterdam, studenten van Stichting Belastingwinkel Rotterdam en Hogeschool Rotterdam.


Kijk voor de voorwaarden, data en locaties op de website.

Belastingdienst

www.belastingdienst.nl


Vragen over belastingen en toeslagen? Bel de belastingtelefoon! Bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.


Belastingdienst

0800 - 0543

Beroep tegen een uitspraak Belastingen


Tegen verschillende beslissingen van de directeur Belastingen is beroep mogelijk. Zo kunt u tegen de uitspraak op een bezwaarschrift in beroep gaan bij de rechtbank in Rotterdam.

Betalingsregeling gemeentelijke belastingschuld


Wilt u een gemeentelijke belastingschuld in termijnen betalen? Vraag dan een betalingsregeling aan.

Inkomensafhankelijke combinatiekorting 2023


Om in aanmerking te komen voor de inkomensafhankelijke combinatiekorting moet een kind bij de gemeente staan ingeschreven op uw woonadres. U kunt deze korting aanvragen via een voorlopige aanslag, of als u aangifte inkomstenbelasting doet.Belastingvrij schenken 2023

www.belastingdienst.nl


In 2023:

Mag u € 2.418 belastingvrij schenken aan een ander, bijvoorbeeld uw kleinkind, een vriend of een ondernemer.

Ouders mogen € 6.035 belastingvrij schenken aan hun kind.

Algemene heffingskorting minstverdienende partner


Voor fiscale partners waarvan 1 van beiden geen of weinig inkomen heeft en de ander heeft voldoende belasting afgedragen.


Mensen die minimaal 6 maanden in het betreffende jaar elkaars fiscale partners zijn geweest, kunnen mogelijk een (voorlopige) teruggave krijgen van betaalde inkomstenbelasting.

KBO-PCOB

www.kbo-pcob.nl


Heeft u hulp nodig bij het invullen van uw belastingpapieren? Leden van KBO-PCOB die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, kunnen tegen een kleine vergoeding hun aangifte laten verzorgen door een belastinginvuller van KBO-PCOB. U kunt ook hulp krijgen bij het aanvragen van zorg- en huurtoeslag, aan huis.

Caribische Belastingwinkel

www.caribischebelastingwinkel.nl


Voor veel mensen is het invullen van het inkomstenbelastingformulier een lastige klus. Wij willen tijdens de Caribische HUBA week gratis hulp bieden bij het doen van de aangifte inkomstenbelasting!

Aanvragen DigiD

www.digid.nl


Hier kunt u een DigiD aanvragen.

Wijzer in geldzaken

www.wijzeringeldzaken.nl


Met de aangiftehulp helpen we je op weg met je belastingaangifte. Vul een paar eenvoudige vragen in en je krijgt een overzicht waar je aan moet denken als je aangifte gaat doen.

Inkomstenbelasting


Mogelijk kan iemand na afloop van het kalenderjaar teruggave krijgen van betaalde inkomstenbelasting. Bijv. als iemand een deel v.e. jaar geen inkomen had waarover loonbelasting betaald is; van meer dan 1 werkgever of uitkeringsinstantie een inkomen had; teveel loon en/of uitkering ontving en die schuld aflost in een kalenderjaar nadat de schuld is ontstaan; geen aangifte deed en de belastingdienst heeft ambtshalve een aanslag opgelegd; aftrekposten heeft (giften, specifieke zorgkosten, scholingsuitgaven etc. etc.); recht heeft op bepaalde heffingskortingen en die niet of te weinig kreeg in de vorm van een voorlopige teruggave; een bijbaantje heeft en er is belasting voor betrokkene betaald; of de partner in een bepaald jaar vertrok naar het buitenland en diegene had geen inkomen vanaf vertrek naar het buitenland; een ontslagvergoeding heeft gehad en er is daarop teveel belasting ingehouden. 

www.toeslagen.nl


Een bijdrage van de overheid voor de kosten van zorg, huur en kinderen

Uitleg over alle toeslagen en linken naar de diverse toeslagen.

Zorgtoeslag


Zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van uw Nederlandse zorgverzekering. U kunt misschien zorgtoeslag krijgen. Of u zorgtoeslag krijgt en hoe hoog de toeslag is, hangt af van uw inkomen.

Voor mensen vanaf 18 jaar. 

Huurtoeslag

Een bijdrage om de huur mee te betalen


In 2024 kunnen meer mensen huurtoeslag krijgen, ook met een wat hoger inkomen. Het gaat om ongeveer 35.000 extra huishoudens. Maak eens een proefberekening om te zien of u huurtoeslag kunt krijgen. U kunt de toeslag aanvragen met Mijn toeslagen.

Kinderopvangtoeslag


Gaan uw kinderen naar de kinderopvang? U kunt misschien kinderopvangtoeslag krijgen.

De kinderopvangtoeslag gaat voor de meeste mensen ook in 2024 iets omhoog.

Hoeveel krijg ik?

Kijk in Mijn toeslagen hoe hoog uw toeslag wordt. U krijgt hierover ook een brief met de post. En in uw Berichtenbox op MijnOverheid.

Kindgebonden budget


Kindgebondenbudget is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen tot 18jaar. Die krijgt u naast de kinderbijslag. Hebt u al een toeslag? Dan krijgt u vanzelf kindgebondenbudget, als u er recht op hebt. Krijgt u geen kindgebondenbudget en denkt u er wel recht op te hebben? Dan kunt u het zelf aanvragen.

Kinderbijslag

www.svb.nl


De bedragen per 1 januari 2024: Wij betalen uw kinderbijslag na afloop van het kwartaal.

Bedrag per kind per kwartaal:

0 t/m 5 jaar € 279,49

6 t/m 11 jaar € 339,38

12 t/m 17 jaar € 399,27

Recht op toeslag?

www.berekenuwrecht.nibud.nl


Bereken welke toeslagen u recht op heeft. (NIBUD)

Toeslagenapp


Vanaf 14 maart 2024 kunnen toeslagontvangers voor al hun toeslagen hun gegevens eenvoudig controleren met de nieuwe Toeslagen app. Hiermee wordt het makkelijker om tussentijds snel wijzigingen door te geven. Zo kunnen app-gebruikers eenvoudig hun gegevens actueel houden. En verkleinen ze de kans dat ze te veel of te weinig toeslag ontvangen.