Goedkope en gratis uitjes/Vakanties

Uitagenda Rotterdam

www.uitagendarotterdam.nl


Alle (gratis) uitjes in Rotterdam in een agenda. Tik in de zoekbalk 'gratis' in!


Uitagenda Rotterdam is de culturele gids voor Rotterdammers. Door middel van een complete culturele agenda, tips en achtergrondverhalen hopen wij de Rotterdammer enthousiast te maken over het uitgebreide cultuuraanbod in eigen stad. Het uiteindelijk doel hiervan is om de cultuurparticipatie en betrokkenheid van Rotterdammers te vergroten.

Speeldernis

www.speeldernis.nl


De Speeldernis is vooral bekend als natuurlijke speelomgeving. Jaarlijks ontvangen we ruim 33.000 volwassenen en kinderen.


0 t/m 2 jaar – gratis

3 t/m 12 jaar –€2,50

Volwassenen - €2,50

Rotterdampas houders Gratis


Roel Langerakweg 25b, Rotterdam

De Katrol

www.dekatrol.nl/speel-o-theek


Katrol, de Speel-o-theek

Voor € 1 per maand kun je lid worden en per kind 2 spellen en 4 boekjes lenen voor maximaal 2 weken. Natuurlijk kun je het weer terugbrengen en nieuwe boekjes/spellen lenen.

Museum Rotterdam


In het centrum achter het Stadhuis vind je Museum Rotterdam in het Timmermanshuis. Het museum vertelt je alles over de geschiedenis van Rotterdam en haar inwoners. Ook aan de Coolhaven is een locatie van Museum Rotterdam. Als je beide musea bezoekt, krijg je flinke korting. Museum Rotterdam is iedere eerste zaterdag van de maand gratis toegankelijk.

Pleinbioscoop

www.pleinbioscooprotterdam.nl


Iedere zomer 19 dagen lang bioscoopfilms - van hollywoodhit tot filmhuisfilm - onder de sterrenhemel van Rotterdam. Plus speciale events door het jaar heen.


Openluchtvoorstellingen tegen lage prijzen (circa €6,00)


Neem je eigen klapstoeltje mee of huur er ter plekke een.

Vakanties

Stichting De Vakantiebank

www.devakantiebank.nl


Stichting De Vakantiebank heeft als doel mensen met een inkomen rond bijstandsnorm, een onbezorgde vakantieweek aan te bieden op een mooie en recreatieve locatie in Nederland. Om even los te zijn van de thuissituatie en nieuwe energie op te doen.


VPA (oude WA) verzekering is verplicht.


Zelf aan te vragen of door hulpverlener.

Stichting weekje weg

www.stichtingweekjeweg.nl


VAKANTIE VOOR IEDEREEN!

Even lekker er tussenuit, wie heeft dat niet nodig? Stichting Weekje Weg biedt al 40 jaar vakanties aan gezinnen die rond moeten komen van een minimuminkomen.


Alleen voor gezinnen uit Vlaardingen, Schiedam en Maassluis.

Rotterdampas

www.rotterdampas.nl


Gratis naar de film, het zwembad, de Euromast en Spido. Stap zo vaak je maar wil gratis binnen bij bijna alle musea in Rotterdam, Den Haag en Delft. Krijg flinke korting bij Plaswijckpark en talloze attractieparken. Pak een gratis ijsje, een koffie en proef eens iets anders met korting. Leer tijdens een workshop of reis af naar de mooiste bestemmingen. Heel het jaar door worden acties toegevoegd.


Tarieven zie de afbeelding hiernaast of raadpleeg de website.

Speelcentrum Weena

www.speelcentrumweena.nl


Speelcentrum Weena Een veilige Speelplek voor kinderen uit het centrumgebied en regelmatig van ver daarbuiten. Waar de toegang nog gratis is en je eigen eten en drinken mee mag nemen. Waar ouders hun rustmomentje kunnen pakken terwijl de kinderen lekker kunnen spelen. Waar kinderen nog gewoon kind mogen zijn en zichzelf best eens even mogen vervelen. Waar waarden en normen worden gehanteerd, er aangesproken wordt op negatief gedrag. Het hele jaar door geopend en altijd wat te beleven.

Groene routes Rotterdam


In en rond Rotterdam kunt u heerlijk wandelen, fietsen, hardlopen, varen, skaten en skeeleren.

Met de wandelnetwerken kunt u zelf uw wandelroute uitstippelen. In veel gebieden zijn ook routes uitgezet, zodat u niet zelf uw route hoeft te bedenken. Gebruik gratis onderstaande routes en geniet van de buitenlucht.

Kralingse Bos


Het Kralingse Bos is een prachtige groene oase in de stad waar je kunt wandelen, fietsen, sporten, picknicken en relaxen. Er is een kinderboerderij en een klimbos. Aan de Kralingse Plas vind je ook de enige nog werkende snuif- en specerijenmolens. De Ster en De Lelie, zoals de molens heten, zijn vaak op woensdag (10:00-16:00 uur) en zaterdagmiddag (14:00-16:30 uur) geopend. De toegang is gratis, maar een bijdrage aan de fooienpot wordt gewaardeerd en komt ten goede aan de molens.

Verhalencafé I Museum Rotterdam

www.museumrotterdam.nl/ontdek/verhalencafé 


Iedere eerste zaterdag van de maand (behalve augustus en september) vindt er in Museum Rotterdam een Verhalencafé plaats. Schuif aan bij de verhalenvertellers en laat u inspireren door Rotterdammers die aanpakken. Start: 14.00 uur. Toegang gratis. 


Rodezand 26

3011 ANRotterdam

010 - 217 67 50

Stichting Zonnewende

www.stichtingzonnewende.org


De Stichting Zonnewende maakt al ruim 50 jaar vakanties in Nederland voor mensen met een beperking mogelijk tot 18 jaar. Ouders en mede gezinsleden kunnen meegenieten van een fijne tijd samen. Of het nu gaat om een weekje in een bungalowpark of dagjes uit naar een pretpark!  

Om de twee jaar kunnen ouders of instellingen bij Stichting Zonnewende een financiële bijdrage vragen voor een vakantie of dagjes uit. Op basis van het inkomen van de ouders wordt een bijdrage gegeven. 

St. Groene Vrienden

www.groenevriend.wordpress.com


Wij willen zo veel mogelijk mensen met een krappe beurs helpen aan een gratis vakantie, zowel mensen afkomstig uit de regio Drenthe als uit andere delen van Nederland. Deze vakanties kunnen worden doorgebracht op zowel natuurkampeerterrein Thyencamp als andere campings.

Zuid-Hollands Landschap

www.zuidhollandslandschap.nl


Ontdek duinen, bossen en weilanden vol bijzondere planten en dieren. Want prachtige natuur vind je gelukkig ook in het drukste stukje Nederland. Dat moeten we koesteren. Wij, het Zuid-Hollands Landschap, zetten ons sinds 1934 in voor al het groen in onze provincie. Niet alleen voor de grote gebieden, maar ook voor de kleine pareltjes. Want elke hectare natuur telt. 

Blauwe Verbinding


App met wandel-, fiets en kanoroutes.

Dat downloaden kan via de gratis Abellife-app (Google en Apple)

Herinneringsmuseum Akropolis

www.stichtinghumanitas.nl


Het herinneringsmuseum omvat spullen, afbeeldingen, geuren, geluiden en documentatie uit de afgelopen eeuw. Er zijn veel compleet ingerichte ‘stijlkamers’ uit vervlogen jaren.


Humanitas

Achillesstraat 290

3054 RLRotterdam


Het herinneringsmuseum is zonder afspraak te bezichtigen van dinsdag t/m vrijdag en zondag van 13.30 – 16.00 uur.

Toegang gratis.  010 – 271 38 00

Stichting Kinderkampen Rotterdam

www.kinderkampen-rotterdam.nl


Stichting Kinderkampen Rotterdam biedt kinderen en tieners, die niet op vakantie kunnen om wat voor reden dan ook, de kans op een leuke vakantie in Nederland.


Kinderen van 6-16 jaar, aanmelden door ouders.


De Buurtcamping

www.debuurtcamping.nl


DE BUURTCAMPING THUISBLIJFVAKANTIE 2020!

kijk voor leuke tips op deze website.

MEE Vakantiewijzer

www.meevakantiewijzer.nl


Op vakantie met een kleine beurs, een  overzicht voor mensen met een beperking.

Mantelzorgwaardering


Gratis Rotterdampas met 25 euro OV-tegoed.
Iedere mantelzorger ontvangt een gratis Rotterdampas met daarop eenmalig 25 euro OV-tegoed.


U kunt de Rotterdampas ook cadeau doen aan iemand anders, zie hiervoor de website.


Door Corona geen mogelijkheid of gewoon geen zin om weg te gaan?


Kijk voor leuke 'uitjes' thuis op onze Corona pagina!

City Rotterdam – Stadsgids & Tours Rotterdam

www.cityrotterdam.com


Bezoek de Rotterdamse attracties, maak kennis met de moderne architectuur en de wereldhaven en dompel je onder in het veelzijdige uitgaansleven. Ontdek het beste van Rotterdam!


Allerlei rondleidingen, mooie plekjes in Rotterdam en nog veel meer!

Wijk Uitburo

www.cultuurconcreet.nl/wijkuitburo


Uitgaan in Rotterdam. U kunt zoeken op onze website per gebied, datum en soort evenement.


info@cultuurconcreet.nl

010 - 414 17 00

Klup

www.kluppen.nl 


Klup is een social app voor moderne senioren die op zoek zijn naar gezelligheid. Klup koppelt u aan uw buurtgenoten op basis van gemeenschappelijke interesses en locatie. Download de app in de AppStore of via Google Play.


info@kluppen.nl

020 - 261 57 81
Stichting Vakantieweken

www.stichtingvakantieweken.nl


Het Wijkpastoraat Oude Noorden organiseert samen met het Wijkpastoraat Crooswijk elk jaar twee vakantieweken voor mensen die anders niet op vakantie kunnen gaan. In de grote vakantie een kinderkamp voor 60 kinderen in de leeftijd van de basisschool. En er is een vakantieweek voor zo’n 40 ouderen die om uiteenlopende redenen de wijk nauwelijks uitkomen.


Voor kinderen en ouderen uit Crooswijk en het Oude Noorden.