Betaalbaar eten en voedselbanken

De Voedselbank

www.voedselbank.nl


De voedselbank in Rotterdam

Het verkrijgen van een voedselpakket geldt enkel voor mensen die het écht nodig hebben. Daarom zijn er strenge criteria voor het aanvragen van een voedselpakket. Er is een maximum bedrag wat u te besteden mag hebben om in aanmerking te komen voor een voedselpakket. 

Het aanvragen van een voedselpakket kunt u niet zelf doen, dat doet een hulpverlener voor u. 


Aanvragen via 14010 of de VraagwijzerVoedselpakket aanvragen

www.voedselbank.nl/voedselpakket-aanvragen


Heb jij maandelijks minder dan € 300 te besteden (na aftrek van vaste lasten en aflossingen), dan kom je in aanmerking voor ons pakket. Voor elke volwassene of kind extra, komt daar 110 euro bij. Een huishouden van 2 volwassenen met 1 kind mag dus maximaal (€ 300 + € 110 + € 110) 520 euro te besteden hebben.


Het aanvragen van een voedselpakket kunt u niet zelf doen, dat doet een hulpverlener voor u. Bij een hulpverlener kunt u bijvoorbeeld denken aan een maatschappelijk werker of schuldhulpverlener. 

De Vraagwijzer helpt u een passende hulpverlener te vinden, bel 14010.

Bijstandsgerechten

www.bijstandsgerechten.nl


Antwoord op de vraag hoe uw gezin gezond aan tafel kan voor minder dan € 5,00 per dag krijgt u op deze website. Heel veel gerechten!

Allerhande Budgetgerechten

Budgetgerechten


De budgetgerechten van albert Heijn

Budgetrecept? Een goedkope maaltijd koken kan hartstikke makkelijk zijn. Of het nu voor een groot gezin is, voor 2 personen of voor jezelf: met deze recepten zet je voor ongeveer € 2,50 p.p. grootse gerechten op tafel.

Thuisgekookt 


Lekker en gezond eten vanavond? Ben je de diepvriesmaaltijden zat en wil je graag gezond en vers eten afhalen of thuis laten brengen? Thuisafgehaald biedt hulp. Tientallen thuiskoks in Rotterdam bereiden met liefde een verse, gezonde en lekkere maaltijd voor jou. Zo heb je altijd een verse maaltijd bij jou in de buurt en een gezellig praatje!

www.facebook.com/vredestuin


Tuinieren voor Vrede in het hartje van Rotterdam. De buurtmoestuin Vredestuin is van iedereen die meedoet en iedereen is welkom om mee te doen. We verbouwen groenten die we verdelen onder elkaar en aan armoedebestrijdingsprojecten. Wees welkom om langs te komen op de vaste werkmomenten. Zie de website voor actuele tijden. 


Park Pompenburg, Rotterdam

Stichting Isaak en de Schittering

www.stichtingisaakendeschittering.nl


In ons voedselcentrum in Rotterdam krijgen minderbedeelde mensen dagelijks gratis brood en gratis verse groenten om hun maaltijden mee te bereiden. Anders dan de reguliere voedselbank hanteren we geen inkomenscriterium.

Het voedselcentrum is er voor iedereen die hulp nodig heeft.


Rotterdam Noord
Jacob Loisstraat 24-30
3033 RE Rotterdam


Rotterdam Zuid
Vinkenbaan 73
3075 RM Rotterdam


Rotterdam Oost
Kreekplein 8
3079 AB Rotterdam


Gaarkeuken

www.gaarkeuken.nl


Wijkrestaurant Bij de Hef

Stieltjesplein 2a

3071 JT Rotterdam


Iedere maandag tot en met donderdag begint het eten om 18.00u en kunnen bewoners uit de wijk aan tafel schuiven. Je bent vanaf 17.30u al van harte welkom!

De twee-gangenmaaltijden kosten € 4,50 per persoon. Wie niet in staat is om te betalen voor het eten is op doorverwijzing van het wijkteam welkom om aan te schuiven en mee te eten.


Wijkrestaurant Aan de Vliet

Boergoensevliet 24

3082 KT Rotterdam


Iedere maandag vanaf 18.00u kunnen bewoners uit de wijk aan tafel schuiven om mee te eten.

De twee-gangenmaaltijden kosten € 4,50 per persoon. Wie niet in staat is om te betalen voor het eten is op doorverwijzing van het wijkteam welkom om aan te schuiven en mee te eten.


Wijkrestaurant Steengoed

Persoonshaven 650

3071 CL Rotterdam


Vijf dagen per week (maandag tot en met vrijdag) gaan we gezamenlijk om 17.30u aan tafel. 

De twee-gangenmaaltijden kosten € 4,50 per persoon. Wie niet in staat is om te betalen voor het eten is op doorverwijzing van het wijkteam welkom om aan te schuiven en mee te eten.

www.toogoodtogo.nl


TIPS OM VOEDSELVERSPILLING THUIS TE VOORKOMEN

Zij hebben een app die je gratis kunt downloaden

Eurobakker

1e Middellandstraat 56

3014 BG Rotterdam


Alle brood en gebak voor €0,60, na 16.00 uur €0,50.

Op deze pagina vindt u de voorzieningen voor een aantal gebieden van Rotterdam. Doordat er nieuwe partijen in deze gebieden werkzaam zijn is nog niet alles bekend, ze worden zo snel mogelijk weer bijgewerkt!


Eten en drinken per gebied vindt u hierboven, de andere gebieden worden zo snel mogelijk toegevoegd!

Mist u een restaurant/eetgelegenheid met maaltijden onder de €5,-, stuur ons een mailtje!

Eethuis

www.pauluskerkrotterdam.nl


Iedere week van maandag tot en met vrijdag 17.00 – 18.30 uur kan je in de Pauluskerk terecht voor een gezamenlijke, goede maaltijd voor € 1,-. Bestemd voor een ieder die geen mogelijkheid heeft om zelf te koken.

De deuren gaan open om 17.00 uur: gaarne op tijd aanwezig, we beginnen samen!

Resto van Harte

www.restovanharte.nl


Bij Resto VanHarte nodigen we u uit voor verrassende ontmoetingen, een goed gesprek en het gevoel er helemaal bij te horen, onder het genot van een gezonde maaltijd. Jong of oud, arm of rijk, en uit welke windstreek dan ook: iedereen is welkom om bij ons te komen eten, of te komen helpen in de keuken of de bediening. Iedereen doet mee bij Resto VanHarte. Voor een maaltijd kunt u terecht in een van onze Resto’s.

Soepbus Leger des Heils

www.legerdesheils.nl


De soepbus van het MCR is iedere maandag- en woensdagavond te vinden bij de bushalte van winkelcentrum Zuidplein en de openbare bibliotheek (Blaak).  

De Goede Herder

www.degoedeherder.org


We delen sinds 1996 2x per week warme maaltijden, kleding, schoenen en eventueel ook slaapzakken en tenten uit aan dak- en thuislozen en verslaafden of mensen die in een sociaal isolement zitten en gewoon voor een praatje, een luisterend oor of voor de gezelligheid langs komen. 

De Blije Gift

www.blijegift.nl


Ondersteunt maandelijks gezinnen/alleenstaanden die NIET in aanmerking komen voor een wekelijks pakket via de Voedselbank door het geven van levensmiddelenbonnen. 

Aanvraag via hulpverlener.